4
annosta90
minuutitVaativa
vaikeusasteAINESOSAT
Saclà Rucolapesto 90 g
1 kg perunoita
250 g erikoisvehnäjauhoja
1 muna
Suolaa maun mukaan
200 g tuoretta jäähdytettyä lohta
1 nippu tuoretta rukolaa
Ekstra-neitsytoliiviöljy maun mukaan
Menetelmä
1 Pese perunat huolellisesti ja keitä kuorineen runsaassa vedessä. Anna perunoiden kypsyä kiehuvassa vedessä noin 30-40 minuuttia. Testaa haarukalla kypsyyttä aika ajoin, kun haarukka uppoa perunaan helposti on perunat kypsiä, jos peruna murenee on perunat ylikypsiä.
2 Siivilöi jauhot leivonta-alustalle kasaksi.
3 Murskaa vielä kuumat perunat leivota-alustalle kuorimatta niitä (kuoret jäävät perunapuristimeen).
4 Lisää kevyesti vatkattu kananmuna, hyppysellinen suolaa ja vaivaa nopeasti käsilläsi, kunnes saat pehmeän ja tasaisesti sekoittuneen taikinan.
5 Jaa taikina osiin ja muotoile taikinasta halkaisijaltaan noin 2 cm tankoja. Jos taikina on tahmea, lisää hieman jauhoja. Leikkaa tangot pieniksi paloiksi n 1 cm ja muotoile palat haarukan tai Gnocchi-laudan avulla yksi kerrallaan Gnocchille tyypilliseen muotoon.
6 Levitä juuri valmistetut Gnocchit kevyesti jauhotetulle laudalle huolehtien siitä, että ne pysyvät erillään toisistaan.
7 Leikkaa lohi pieniksi säännöllisiksi kuutioiksi - kuten tartarerin valmistukseen - ja mausta ekstra-neitsytoliiviöljyllä.
8 Kypsennä Gnocchi kiehuvassa suolavedessä. Gnocchit ovat kypsiä heti kun ne nousevat pintaan.
9 Leikkaa tuore rukola isohkoksi silpuksi.
10 Mausta Gnocchi Saclà Rocestolla, lisää lohitartari ja koristele tuoreella rukolalla. Tarjoile ja nauti ateriastasi!
Menetelmä
1 Pese perunat huolellisesti ja keitä kuorineen runsaassa vedessä. Anna perunoiden kypsyä kiehuvassa vedessä noin 30-40 minuuttia. Testaa haarukalla kypsyyttä aika ajoin, kun haarukka uppoa perunaan helposti on perunat kypsiä, jos peruna murenee on perunat ylikypsiä.
2 Siivilöi jauhot leivonta-alustalle kasaksi.
3 Murskaa vielä kuumat perunat leivota-alustalle kuorimatta niitä (kuoret jäävät perunapuristimeen).
4 Lisää kevyesti vatkattu kananmuna, hyppysellinen suolaa ja vaivaa nopeasti käsilläsi, kunnes saat pehmeän ja tasaisesti sekoittuneen taikinan.
5 Jaa taikina osiin ja muotoile taikinasta halkaisijaltaan noin 2 cm tankoja. Jos taikina on tahmea, lisää hieman jauhoja. Leikkaa tangot pieniksi paloiksi n 1 cm ja muotoile palat haarukan tai Gnocchi-laudan avulla yksi kerrallaan Gnocchille tyypilliseen muotoon.
6 Levitä juuri valmistetut Gnocchit kevyesti jauhotetulle laudalle huolehtien siitä, että ne pysyvät erillään toisistaan.
7 Leikkaa lohi pieniksi säännöllisiksi kuutioiksi - kuten tartarerin valmistukseen - ja mausta ekstra-neitsytoliiviöljyllä.
8 Kypsennä Gnocchi kiehuvassa suolavedessä. Gnocchit ovat kypsiä heti kun ne nousevat pintaan.
9 Leikkaa tuore rukola isohkoksi silpuksi.
10 Mausta Gnocchi Saclà Rocestolla, lisää lohitartari ja koristele tuoreella rukolalla. Tarjoile ja nauti ateriastasi!
Herätä ruokahalu meidän kanssa
Pestot
-
Paistettua munaa ja Tryffelipestoa sekä suolakeksejä
-
Vegaaninen Primavera Pizza kesäkurpitsan kukkien kanssa
-
Pesto Gnocchi paistos