

4
annosta
20
minuutit
Keskitaso
vaikeusasteVain tietääkseen
Kypsennysaika 1 tunti
AINESOSAT
190 g Saclà Pesto alla Genovese (klassinen basilika)
1 kg mustekalaa
1 kg perunoita
1 laakerinlehti
2 rkl. ekstra neitsyt-oliiviöljy
Suolaa maun mukaan
Tuoretta basilikaa maun mukaan

Menetelmä
1 Lisää laakerinlehdet runsaaseen kiehuvaan veteen (vettä niin paljon että mustekala peittyy kokonaan vedellä). Upota mustekala veteen(käytä sulatettua mustekala, se on mureampaa). Keitä hiljalleen 40 minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja anna mustekalan jäähtyä keittovedessä.
2 Pese ja laita perunat kattilaan runsaaseen veteen. Keitä kypsäksi, noin 30 minuuttia. Tarkista kypsennys haarukalla, Kypsäään perunaan haarukka uppoaa, mutta ei halkaise perunaa. Valuta vesi pois, kuori ja leikkaa perunat 2-3 cm kokoisiksi paloiksi.
3 Leikkaa mustekalat paloiksi. Laita perunat kulhoon. Sekoita oliiviöljy ja 3 rkl Saclà pestoa, lisää suola ppienssä kulhossa. Kaada pestokastike perunoille ja sekoita ainekset keskenään varovasti nostellen lusikalla.
4 Annostele lautaselle ensin perunat ja niiden päälle mustekla palat. Viimeistele annos lisäämällä ruokalusikallinen pestoa mustekalan päälle ja koristele tuoreella basilikalla. Tarjoile ja nauti!


Menetelmä
1 Lisää laakerinlehdet runsaaseen kiehuvaan veteen (vettä niin paljon että mustekala peittyy kokonaan vedellä). Upota mustekala veteen(käytä sulatettua mustekala, se on mureampaa). Keitä hiljalleen 40 minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja anna mustekalan jäähtyä keittovedessä.
2 Pese ja laita perunat kattilaan runsaaseen veteen. Keitä kypsäksi, noin 30 minuuttia. Tarkista kypsennys haarukalla, Kypsäään perunaan haarukka uppoaa, mutta ei halkaise perunaa. Valuta vesi pois, kuori ja leikkaa perunat 2-3 cm kokoisiksi paloiksi.
3 Leikkaa mustekalat paloiksi. Laita perunat kulhoon. Sekoita oliiviöljy ja 3 rkl Saclà pestoa, lisää suola ppienssä kulhossa. Kaada pestokastike perunoille ja sekoita ainekset keskenään varovasti nostellen lusikalla.
4 Annostele lautaselle ensin perunat ja niiden päälle mustekla palat. Viimeistele annos lisäämällä ruokalusikallinen pestoa mustekalan päälle ja koristele tuoreella basilikalla. Tarjoile ja nauti!
