Vihreät arvot

Saclà on valmistanut ruokaa huolella ja rakkaudella jo 75 vuoden ajan. Haluamme varmistaa, että myös tulevat sukupolvet pääsevät nauttimaan runsaasta sadosta.

peperonata-carmagnola
Kunnioitamme perinteitä: perinteisiä tapoja kasvattaa ja säilöä vihanneksia luonnon omaa vuodenaikojen vaihtumisen rytmiä seuraten.
Olemme kehittäneet suhteitamme viljelijöihin ja kasvattajiin jo vuosikymmenten ajan, panostaen yhdessä laatuun ja kestävään kehitykseen.
Uskomme vahvasti vihreisiin arvoihin.
Teemme parhaamme, jotta toimintamme olisi mahdollisimman vastuullista ympäristöä kohtaan. Toimintamme on läpinäkyvää ja tavoitteemme ovat realistisia, ja noudatamme ympäristöasioiden johtamisjärjestelmää.

Mitä ilmastonmuutokseen tulee, uskomme, että keskustelua käydään enemmän itse ongelmasta kuin varsinaisista ratkaisuista. Koetamme auttaa viidellä yksinkertaisella tavalla.

prodotti-confezionati-macchina

1. Vähennämme tuottamamme hiilidioksidin määrää

Käytämme uudistuvia energialähteitä kuten aurinkopaneeleja, jotka on sijoitettu tehtaamme ja varastomme katoille. Tämä auttaa meitä vähentämään hiilidioksidin määrää 400 tonnia vuodessa.
Vähennämme tuotantomme energiankulutusta kehittämällä käyttämäämme teknologiaa, kuten lämmön talteenottojärjestelmiä.
Vähennämme energiankulutusta myös päivittäisissä rutiineissa: huolehdimme siitä, että sammutamme valot, tietokoneet ja ilmastoinnin, kun niitä ei tarvita.

campo-basilico-uomini

2. Vähennämme jätteen määrää

Huolehdimme kierrätyksestä: lajittelemme jätteemme 36 eri kategoriaan ja vuodesta 2007 lähtien olemme vähentäneet kaatopaikkajätteen määrää jo 62 prosenttia. Puolet jätteestämme myydään eteenpäin, ja jäteöljyä hyödynnetään saippuan valmistuksessa.
Vähennämme jätteen määrää: Vuonna 2012 yhä tehokkaammat tuotantoprosessit auttoivat meitä vähentämään jätteen määrää 21 prosenttia.

3. Vähennämme pakkaustemme ympäristövaikutuksia

Haluamme, että pakkauksemme ovat niin kestäviä kuin mahdollista, ja että niiden vaikutukset ympäristölle ovat mahdollisimman pienet. Olemme muun muassa riisuneet pakkauksista turhia osia ja pienentäneet etikettejä. Olemme keventäneet purkkien kansia ja ohentaneet pakkausmateriaaleja. Ja kaiken, mitä on jäänyt jäljelle, voi kierrättää.

uomo-agricoltura

4. Vähennämme matkustamisesta aiheutuvia päästöjä

Käytämme italialaisten valmistajien raaka-aineita aina, kun mahdollista, jotta raaka-aineita tarvitsee kuljettaa mahdollisimman vähän. Luonnollisesti ostamme raaka-aineita mieluiten sesonkiaikaan.
Käytämme tuotteidemme kuljettamiseen mahdollisimman paljon rautatie- ja merireittejä. Yhdessä logistiikkakumppaneidemme kanssa pyrimme pitämään hiilidioksidipäästöt mahdollisimman alhaisina esimerkiksi huolehtimalla, että tuotteet kuljetetaan täysinä lasteina mahdollisimman vähäpäästöisillä kulkuneuvoilla.
Rajoitamme lentomatkustamisen minimiin – kymmenen minuutin videokonferenssi on parempi vaihtoehto kuin jonot, turvatarkastukset ja odottelu lentokentällä. Näin säästämme aikaa, rahaa ja kuormitusta ympäristölle.

pomodori-lavaggio

5. Kannamme vastuuta meitä ympäröivästä maailmasta

Olemme mukana eettisissä kaupankäyntiprojekteissa kehitysmaiden yritysten kanssa esimerkiksi Trame Africanen kautta. Haluamme auttaa kehittämään elinoloja Afrikassa.
Työskentelemme tiiviisti paikallisen yhteisön kanssa, tuemme paikallisia päiväkoteja lahjoituksin ja autamme tukea tarvitsevia nuoria elämään itsenäisesti. Viimeisten kahden vuoden aikana olemme ostaneet pestossa käytettävää basilikaa Il Bettolinosta, paikallisten kehitysvammaisten nuorten osuuskunnasta.

Vihreitä faktoja…

Menetämme joka minuutti kuuden jalkapallokentällisen verran sademetsää.
Viiden perinteisen hehkulampun korvaaminen säästäisi tonnin hiilidioksidia vuodessa. Voisimme vähentää 210 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa, jos Iso-Britannian 10 miljoonaa toimistotyöntekijää korvaisivat yhden metalliniitin tavallisella klemmarilla.
Jos yksitoista ihmistä korvaisivat päivittäin käytetyn muovimukin tavallisella mukilla tai lasilla, voisimme vähentää tonnin verran hiilidioksidipäästöjä vuodessa. Jokainen kierrätetty tonni lasia voi säästää 135 litraa öljyä ja 1,2 tonnia tuhkaa, hiekkaa ja kalkkikiveä. Tulostamalla satasivuinen dokumentti kaksipuolisena voidaan vähentää 50 kiloa hiilidioksidipäästöjä.
Keittämällä koko pannullisen sijaan vain teekupilliseen tarvittava määrä vettä voitaisiin säästää niin paljon sähköä, että sillä valaistaisiin kaikki Iso-Britannian katuvalot.