Grillattua lohta lämpimän parsa-perunasalaatin kera

25 minuuttia / 2 hengelle
Grillattua lohta lämpimän parsa-perunasalaatin kera

Valmistus

1. Levitä Saclà Pesto alle Melanzane-munakoisopestoa lohifileille ja jätä marinoitumaan.
2. Kiehauta iso kattilallinen suolattua vettä. Keitä perunoita noin kymmenen minuuttia, niin että perunat jäävät hieman kiinteiksi. Lisää kattilaan parsatangot ja anna kiehua vielä 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, mutta yhä hieman rapeita.
3. Valuta vesi pois perunoista ja parsasta ja siirrä ne paistinpannulle. Lisää joukkoon punasipuli, oliiviöljy, sitruunanmehu, persilja sekä hieman suolaa ja pippuria. Kypsennä muutama minuutti, jotta maut sekoittuvat toisiinsa.
4. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paista lohifileitä noin 4–5 minuuttia per puoli kunnes pinta on ruskea, mutta sisus on yhä vaaleanpunainen. Tarjoa lämpimän peruna-parsasalaatin kanssa.

Ainesosat

  • 2 noin 150 gramman lohifilettä
  • 2 ruokalusikallista Saclà Pesto alle Melanzane -munakoisopestoa
  • 150 g (uusia) perunoita
  • 100 g tankoparsaa
  • puolikas punasipuli hienoksi silputtuna
  • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 2 ruokalusikallista hienoksi hakattua tuoretta persiljaa